Έντονο ενδιαφέρον από την επαρχία Henan της Κίνας για συνεργασία με την Ελλάδα στον αγροδιατροφικό τομέα

Θέματα που άπτονται της συνεργασίας, στον αγροδιατροφικό τομέα, με σημαντικές περιοχές της Κίνας, συζήτησε ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Στρατάκος με αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων Κινέζων αξιωματούχων της επαρχίας Henan.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν η δυνατότητα ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε θέματα σχετικά με τη γεωργία και το εμπόριο αλλά και ο τρόπος με τον οποίο θα αναπτυχθεί η συνεργασία σε ζητήματα αγροδιατροφής καθώς και η ανάπτυξη ενός μηχανισμού διαρκούς επαφής μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και των αντιστοίχων υπηρεσιών της επαρχίας.

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι προσκάλεσαν τον Γενικό Γραμματέα να επισκεφθεί την περιοχή τους προκειμένου να γνωρίσει από κοντά τη γεωργική τους κουλτούρα.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη επαρχία, η οποία βρίσκεται στην κεντρική Κίνα και έχει πληθυσμό 94 εκατομμυρίων κατοίκων, γνωρίζει πρωτόγνωρη ανάπτυξη τις δύο τελευταίες δεκαετίες και η βιομηχανία της βασίζεται παραδοσιακά και σε ελαφρά υφάσματα και επεξεργασία τροφίμων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς και ο Γενικός Διευθυντής γεωργίας, Γιάννης Καλκούνος καθώς και η Γενική Διευθύντρια Τροφίμων, Χρυσούλα Παπαδημητρίου.

foto typos291019
foto typos291019 1

Post Author: katerina