Αδειοδοτήθηκε η πρώτη μονάδα καλλιέργειας και επεξεργασίας φαρμακευτικής κάνναβης στην Κόρινθο

Αδειοδοτήθηκε η πρώτη μονάδα καλλιέργειας και επεξεργασίας φαρμακευτικής κάνναβης στην Κόρινθο

Πράσινο φως στην εταιρεία MARCS MEDIFARMS ΙΚΕ για τη δημιουργία μονάδας καλλιέργειας και επεξεργασίας φαρμακευτικής κάνναβης στην Κόρινθο έδωσαν τα συναρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης, Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, η έγκριση αφορά στην καλλιέργεια και επεξεργασία προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης. Το ύψος της επένδυσης διαμορφώνεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ και για την υλοποίηση του έργου θα χρησιμοποιηθεί τεχνολογία και τεχνογνωσία μέσω κοινοπραξίας εταιρειών από το Ισραήλ και την Αμερική.

Η εταιρεία είναι από τις πρώτες που είχαν δείξει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη µονάδας φαρµακευτικής κάνναβης, ενώ είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που διαθέτει στο δυναμικό της γεωπόνους και συμβούλους φαρμακευτικής κάνναβης ελληνικής καταγωγής με πιστοποίηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σημειώνεται ότι την Αθήνα και την Κόρινθο επισκέπτονται συνεχώς τον τελευταίο χρόνο Αμερικανοί και Ισραηλινοί ειδικοί για τον τελικό σχεδιασμό της εγκατάστασης, η οποία θα λειτουργεί βάσει των ευρωπαϊκών κανονισμών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα προϊόντα που θα παραχθούν θα έχουν ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες σε μια σειρά ασθενειών όπως Αλτσχάιμερ, επιληψία, Πάρκινσον, σκλήρυνση κατά πλάκας, νόσος του Huntigton, ψύχωση, άγχος, κατάθλιψη, καρκίνος, ναυτία, ρευματική αρθρίτιδα, φλεγμονή του εντέρου, γλαύκωμα, μετατραυματικό στρες, χρόνιοι πόνοι, νόσος του Crohn, καρδιακές επιπλοκές, διαβήτη και άλλες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χρήστος Κόζης ανέφερε ότι «τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης θα δούμε στα φαρμακεία μας όχι νωρίτερα από το 2021».

Πηγή: zougla.gr

Post Author: katerina