Ανοίγουν τη Δευτέρα τα εργοστάσια βιομηχανικής τομάτας στην Ηλεία

Την προσεχή Δευτέρα, εκτός απροόπτου, ανοίγουν τα δύο εργοστάσια του νομού «ΚΥΚΝΟΣ» και «UNILEVER» για την παραλαβή βιομηχανικής τομάτας.

Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας με το προσωπικό που θα αναλάβει τη διαδικασία, στα δύο εργοστάσια για τη διαδικασία που θα ακολουθήσουν, ενώ μερίδα παραγωγών υποστήριξε ότι υπέστησαν ζημιά από τις βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών. Η τιμή της τομάτας θα κυμαίνεται στα 80 ευρώ/ τόνος, όπως και κατά την περσινή σεζόν.

Για το θέμα αυτό μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Πύργου ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλλιανάτος, ο οποίος, τόνισε, ότι οι τιμές κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα αλλά η παραγωγή είναι μεγαλύτερη παρόλο τις ζημιές που υπέστη το προϊόν από τις βροχοπτώσεις. Δίνεται μεγάλη βαρύτητα στο γραφειοκρατικό κομμάτι, διότι η τομάτα ενισχύεται με την συνδεδεμένη ενίσχυση από την Ε.Ε. και οποιοδήποτε τυχόν πρόβλημα θα προκαλέσει προβλήματα στην καταβολή των στρεμματικών ενισχύσεων.

Παράλληλα ο κ. Βαλλιανάτος επεσήμανε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό κ. Βορίδη, για να συζητήσουν όλα τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό τομέα της Ηλείας.

Post Author: Iliop