Αποτελέσματα 3ης αξιολόγησης της ενίσχυσης ζωοτροφών

Αναρτήθηκαν σήμερα 24/02/23, στην σελίδα του Μέτρου 22, τα αποτελέσματα της τρίτης (Γ) αξιολόγησης των αποτελεσμάτων, για την οικονομική ενίσχυση των κτηνοτρόφων, που πλήττονται από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, γνωστή και ως ενίσχυση για ζωοτροφές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπαίνουν με τους προσωπικούς κωδικούς taxis, ώστε να ενημερωθούν για την έγκριση ή απόρριψή τους.

Πλέον, μένει να αποσαφηνιστεί αν μετά τις έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν από τους κτηνοτρόφους και διάφορους φορείς, θα γίνουν πράξη τα λεγόμενα του ΥΠΑΑΤ, για δικαίωση των Νέων Αγροτών, αλλά και αυτών που κόπηκαν λόγω ελέγχου το 2020. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με την απόφαση που αναρτήθηκε στην Διαύγεια, η δαπάνη ανέρχεται σε 87.186.473,50 ευρώ, με τα 85.836.999 ευρώ να αφορούν την πρώτη πληρωμή. Αυτό σημαίνει, ότι από τα υπόλοιπα 1.349.474,5 ευρώ που απομένουν, δεν είναι δυνατόν να πληρωθούν όλοι οι κομμένοι.

Τέλος, αναμένεται να αποφασιστεί, τι θα γίνει με αυτούς που κόπηκαν λόγω ΚΑΔ και αν εν τέλει θα θεωρηθούν δικαιούχοι του προγράμματος, ώστε να ενισχυθούν σε μεταγενέστερες πληρωμές.

Ηρακλής Ηλιόπουλος

Post Author: AgroPress