Γεωργία ακριβείας στη Λακκόπετρα Αχαΐας – αυτόματος πιλότος για το σύγχρονο τρακτέρ

Επίδειξη των δυνατοτήτων των συστημάτων της εταιρείας John Deere πραγματοποιήθηκε σε αγροτεμάχιο στην περιοχή της Λακκόπετρας κατά τη διάρκεια εργασιών για τη σπορά πατάτας.

Η εταιρεία Kolokithas John Deere Service σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους τεχνικούς γεωργίας ακριβείας της εταιρείας AGROTECH SA παρουσίασαν τις δυνατότητες του συστήματος gps της εταιρείας John Deere με το οποίο με ακρίβεια 3 εκατοστών μπορούν να οριοθετήσουν τις γραμμές σποράς χωρίς ο χειριστής του ελκυστήρα να τον “οδηγάει”. Ένα ηλεκτρικό τιμόνι παίρνει εντολές από τον δορυφόρο και το τρακτέρ οδηγείται με ακρίβεια 3 εκατοστών για να δημιουργήσει τις αυλακιές, για να σπείρει, να λιπάνει κ.ο.κ.

Οι γραμμές ακολουθούν μια ευθεία πορεία, χωρίς άγχος και χωρίς να πιάνει ο χειριστής το τιμόνι. Επιπλέον οι εργασίες μπορούν να γίνουν και βράδυ. Δεν πατάμε άσκοπα το χωράφι, δεν αφήνουμε κενά, δεν κάνουμε λάθη που μπορεί να οφείλονται π.χ. στην κούραση ή σε μη έμπειρο χειριστή. Επιπλέον η χρήση αυτής της τεχνολογίας μειώνει τη συμπίεση του εδάφους.

Όταν υπάρχουν τα απαραίτητα αξεσουάρ έχουμε τη δυνατότητα να φορτώσουμε τους απαραίτητους χάρτες και να εφαρμόσουμε λίπανση και φυτοπροστασία ακριβείας, χωρίς σπατάλες των σκευασμάτων σε σημεία του αγροτεμαχίου, όπου δεν είναι απαραίτητο.

Η εταιρεία Kolokithas John Deere Service υπόσχεται και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες για να καταδειχθεί στην ευρύτερη περιοχή η αποτελεσματικότητα των αυτοματοποιημένων συστημάτων που διαθέτει η εταιρεία.

Post Author: AgroPress