«Γιατί ζητώ την ψήφο σας στις περιφερειακές εκλογές»


Τι είναι σε τελική ανάλυση, η ενασχόληση με τα κοινά και εν προκειμένω με την τοπική αυτοδιοίκηση, χόμπι ; φιλοδοξία για αναγνώριση ; προσπάθεια να «ανακατευθείς» με «δουλειές» ; , ή προσφορά στους συνανθρώπους ;

Με αυτό τον γνώμονα της προσφοράς κινήθηκα όλα τα χρόνια. Με αυτό τον γνώμονα, εκλέχθηκα τόσο σε αιρετές θέσεις στον επαγγελματικό μου χώρο (γεωτεχνικοί), όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση α΄βαθμού.

Όλα αυτά τα χρόνια, προσπάθησα και συνεχίζω να επιμένω, ότι η ανάπτυξη της χώρας και κυρίως της περιοχής της Δυτικής Ελλάδας, πρέπει και μπορεί, να βασίζεται στον πρωτογενή τομέα της Οικονομίας (γεωργοί, κτηνοτρόφοι, αλιείς). Όσες προτάσεις έκανα, έγιναν σε αυτόν τον άξονα. Για να υλοποιηθούν όμως, πρέπει αυτοί που βρίσκονται στα κέντρα εξουσίας, να πιστεύουν ότι οι τρεις (3) νομοί της Δυτικής Ελλάδος, μπορούν να αναπτυχθούν βασιζόμενοι και στον πρωτογενή τομέα.

Εκατοντάδες λοιπόν τα υπομνήματά μου και οι παρεμβάσεις μου, τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και κεντρικά, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Με αυτό και μόνο το σκεπτικό, εξεδήλωσα την επιθυμία μου να συμμετέχω στις επόμενες περιφερειακές εκλογές.

Φυσικά, όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι εκπτώσεις, εγώ δεν κάνω (το έδειξα και από την θητεία μου, ως Αντιδήμαρχος Πατρών). Αυτό σε άλλους αρέσει, σε άλλους όχι.

Κάτι που επίσης έμαθα από την θητεία μου στα συνδικαλιστικά όργανα και κυρίως από την θητεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση, είναι ότι όλα από τους ανθρώπους γίνονται και ικανοί υπάρχουν σε όλους τους χώρους (ανεξαρτήτως πολιτικών διαδρομών εκάστου).

Κάτι που επίσης έμαθα (και με τον πιο δύσκολο τρόπο), είναι ότι όταν παίρνεις κάποιες αποφάσεις, που σε κάποιους δεν αρέσουν, σηκώνεται ένα «σύννεφο» λάσπης και παραπληροφόρησης εναντίον σου. Είμαι έτοιμος, να αντιμετωπίσω τέτοιες επιθέσεις.

Στο δια ταύτα λοιπόν, δέχτηκα την πρόταση από τον επικεφαλή της παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα – Ενωμένοι Μπορούμε», για τις περιφερειακές εκλογές κ. Σπύρο Σκιαδαρέση να συμμετέχω ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στο ψηφοδέλτιό του και αποδέχτηκα.

Ζητώ την ψήφο σας, για να προσφέρω με τις γνώσεις και την εμπειρία μου, στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Σας ευχαριστώ για την στήριξή σας και την αγάπη σας.

Post Author: AgroPress