Ελαιοτριβείο Μαγιώνου: Το ελαιοτριβείο που κερδίζει βραβεία και αναδεικνύει το Αχαϊκό ελαιόλαδο

Το Ελαιοτριβείο του Μαγιώνου βρίσκεται στα Καμίνια Αχαΐας και ιδρύθηκε το 1970 από τον Σωτήριο Μαγιωνο. Στη συνέχεια ανέλαβε την διαχείριση η κόρη Φωτεινή Μαγιωνου με τον σύζυγο της Χρήστο Ράπτη . Τα τελευταία χρόνια το τιμόνι της επιχείρησης έχουν αναλάβει ο Δημήτριος και Μάριος Ράπτης σαν 3η γενιά του ελαιοτριβείου συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση και προχωρώντας την επιχείρηση ένα βήμα πιο πέρα.

Συνομιλώντας με τους ιδιοκτήτες διακρίναμε το μεράκι, το πάθος και την αγάπη τους για το αντικειμενό τους. “Στόχος του ελαιοτριβείου είναι η ποιότητα και η ανάδειξη του Αχαϊκού ελαιολάδου. Το ελαιόλαδο θέλει πλήρη φροντίδα, αφού ουσιαστικά είναι ο χυμός του φρούτου με πλούσια θρεπτικά και ωφέλιμα συστατικά για την υγεία μας.”

Στις εγκαταστάσεις τους πραγματοποιούνται δύο φάσεις ψυχρής έκθλιψης από μηχανήματα της ιταλικής εταιρίας Alfa Laval και της ελληνικής εταιρίας ΚΕΒΕΜ Παπαδόπουλος. Το ελαιοτριβείο του Μαγιωνου είναι ένα από τα πιο εκσυγχρονισμένα ελαιοτριβεία στην Ελλάδα με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και με όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.

Ησκληρή δουλεία και το όραμα των ιδιοκτητών καθώς φαίνεται αποδίδει καθώς το ελαιοτριβείο Μαγιώνου βραβεύτηκε στη χρυσή κατηγορία των βραβείων Olympia Health and Nutrition Awards 2018, για τον ισχυρισμό υγείας έξτρα παρθένου ελαιολάδου, ανάμεσα από 2.500 δείγματα από όλη την Μεσόγειο. Η συμμετοχή του ελαιοτριβείου Μαγιώνου στον διεθνή διαγωνισμό, ήταν η μοναδική από την Αχαΐα και η βράβευσή της ανεβάζει γενικά το ελαιόλαδο της περιοχής. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στις 17 Μαΐου στην Παλαιά Βουλή στην Αθήνα, και βραβεύθηκαν οι κορυφαίοι διεθνώς παραγωγοί ελαιολάδου. Η απονομή των βραβείων έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ευρωπαϊκού προγράμματος Interreg Med «Aristoil» στο οποίο συμμετέχουν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ισπανία, η Ιταλία και η Κροατία και διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό World Olive Center for Health.

Post Author: katerina