Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας κ. Γιαννόπουλου στη Διεθνή Έκθεση «FRUIT LOGISTICA» στο Βερολίνο

Ένα σημαντικό βήμα για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με δικό της περίπτερο, στη Διεθνή Έκθεση για Φρέσκα Φρούτα και Λαχανικά «FRUIT LOGISTICA 2021», έγινε με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας κ. Βασίλη Γιαννόπουλου στη «FRUIT LOGISTICA 2020» που διεξήχθη στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Ο κ. Γιαννόπουλος ταξίδεψε στο Βερολίνο από τις 4 έως τις 6 Φεβρουαρίου, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ στην αποστολή συμμετείχε ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας και Αντιπρόεδρος της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος, ανταποκρινόμενος στην ανοιχτή πρόσκληση του κ. Γιαννόπουλου προς τα τρία Επιμελητήρια Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας.

Η «FRUIT LOGISTICA 2020» είναι η παγκόσμια κατευθυντήρια έκθεση διεθνούς εμπορίου φρούτων. Πρόκειται για την πιο σημαντική πλατφόρμα επιχειρηματικότητας και επικοινωνίας όσον αφορά τον κλάδο του εμπορίου φρούτων. Δίνει την ευκαιρία στους εκθέτες του κλάδου να παρουσιάσουν ένα ευρύ φάσμα παροχών και προϊόντων τους σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα, από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 3.300 εκθέτες από 93 χώρες, ενώ δεκάδες χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να περάσουν τις πύλες της έκθεσης. Από την Ελλάδα συμμετείχαν 29 εταιρίες, εκ των οποίων οι έξι (6) προερχόμενες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (3 από την Ηλεία και 3 από την Αχαΐα).

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος με τον κ. Παρασκευόπουλο, επισκέφθηκαν τα περίπτερα των εταιριών της Περιφέρειας μας, συζητώντας για τα οφέλη της συμμετοχής των ελληνικών εταιριών στη συγκεκριμένη έκθεση – αλλά και σε αντίστοιχες στο εξωτερικό. Οι εκπρόσωποί τους, συνεχάρησαν τόσο τον ίδιο, όσο και την Περιφέρεια για το ενδιαφέρον και την πρωτοβουλία συμμετοχής στην έκθεση του 2021, πιο οργανωμένα, με περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Σημείωσαν μάλιστα πως, αυτό το ενδεχόμενο θα αποτελέσει κίνητρο για πολλές εταιρίες που εδρεύουν στην Περιφέρεια μας να δηλώσουν συμμετοχή. Ενδιαφέρουσες συζητήσεις είχε και με επιχειρηματίες της περιοχής, που βρίσκονταν στη «FRUIT LOGISTICA 2020» ως επισκέπτες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας κ. Γιαννόπουλος πραγματοποίησε συνάντηση συνεργασίας με στελέχη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (σ.σ. επίσημου αντιπροσώπου της Διεθνούς Έκθεσης) αλλά και με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Great Greek Exports & Trade (σ.σ. διοργανωτή του Ελληνικού Ομαδικού Περιπτέρου) κ. Αλκιβιάδη Καλαμπόκη, ο οποίος έκανε αναλυτική ενημέρωση στον κ. Γιαννόπουλο για τις δυνατότητες συμμετοχής στην επόμενη Διεθνή Έκθεση. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γιαννόπουλος είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και με τον κ. Γεώργιο Λαδόπουλο, Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία έχει συνεχή παρουσία τα τελευταία χρόνια στη «FRUIT LOGISTICA».

«Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας απαιτεί – μεταξύ άλλων – μια μεγάλη προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων σε όλους τους παραγωγικούς τομείς, αφού η χώρα και δη η περιοχή μας, παρουσιάζουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στον κλάδο των φρούτων και λαχανικών.

Η συμμετοχή των εταιριών από την Περιφέρειά μας σε μια τόσο σημαντική έκθεση, με την κατάλληλη προετοιμασία και από εμάς, μπορεί να έχει πολλαπλά και σημαντικά οφέλη για τις ίδιες αλλά και για την περιοχή μας συνολικά. Κι αυτό γιατί θα τους δοθεί η ευκαιρία προβολής των προϊόντων τους στις διεθνείς αγορές, θα αυξήσουν τις πιθανότητες ανάπτυξης επιχειρηματικών συνεργασιών αλλά και τις πωλήσεις τους, ενισχύοντας ταυτόχρονα το επιχειρηματικό τους προφίλ σε διεθνές επίπεδο», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, κ. Βασίλης Γιαννόπουλος.

Post Author: AgroPress