Επιστολή του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα σε Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ΕΛΓΑ για την άμεση εκτίμηση ζημιών και αποζημίωση καλλιεργητών που επλήγησαν από κακοκαιρία

Επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Νικόλαο Αντώνογλου και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ, απέστειλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, επισημαίνοντας την ανάγκη να γίνει άμεση εκτίμηση των ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες, που προκλήθηκαν λόγω έντονων βροχοπτώσεων, ώστε να δοθούν έγκαιρα οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις.

Ειδικότερα, ο κ. Κατσιφάρας στην επιστολή του σημειώνει ότι «μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα με άκαιρες παρατεταμένες βροχοπτώσεις, κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2018, που είχαμε στην Περιφέρειά μας και συγκεκριμένα σε Αχαΐα και Ηλεία, έχουν προκληθεί εκτεταμένες ζημιές σε σημαντικό μέρος της παραγωγής της Κορινθιακής Σταφίδας. Ενώ σημαντικές ζημιές και μείωση παραγωγής προκάλεσαν σε οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπελιών ιδιαίτερα σε πρώιμες ποικιλίες, οι οποίες βρίσκονταν σε ευαίσθητο στάδιο».

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας αφού υπογραμμίζει πως «οι άκαιρες βροχοπτώσεις προξένησαν μια σειρά αιτιών που κατέστρεψαν σημαντικό μέρος της παραγωγής, διότι ο καρπός ήταν στο πλέον ευαίσθητο στάδιο», τονίζει την ανάγκη «άμεσης εξατομίκευσης των ζημιών, στις εν λόγω καλλιέργειες και την δίκαιη εκτίμηση των καταστροφών από τις Υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, προκειμένου οι παραγωγοί να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις».

Post Author: AgroPress