Ημερίδα αγρού, κλάδευμα ροδιάς, Σαγέικα, 27/1/2018, 08:00

Είστε καλεσμένοι στην ημερίδα αγρού που θα πραγματοποιηθεί στα Σαγέικα Αχαίας, το Σάββατο πρωί, στις 08:00, στις 27 Ιανουαρίου 2018, θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος.

Συνιστώμενος εξοπλισμός: πριόνι, ψαλίδα, καπέλο και γαλότσες. Τα προαναφερθέντα δεν είναι απαραίτητα, μπορείτε να περάσετε μόνο για να ακούσετε και να δείτε, αλλά θα είναι μισό κέρδος.

Αντικείμενο: κλάδευμα μόρφωσης και καρποφορίας ροδιάς καθώς και λοιπές πληροφορίες που αφορούν στην καλλιέργεια της ροδιάς.

Μέρος: Δεν θα γίνει καθ’ έδρας, αλλά στον αγρό, στον ροδώνα της Αλεξοπούλου, στα Σαγέικα Αχαίας. Τα μεταφορικά σας μέσα μπορείτε να τα αφήσετε πέριξ των γραφείων και των αποθηκών του συνεταιρισμού, για να μην υπάρχει συνωστισμός στους στενούς χωματόδρομους.

Ώρα συνάντησης: Από τις 08:00, μέχρι τις 10:00, θα δεχόμαστε κόσμο στον συνεταιρισμό και ένα αγροτικό θα είναι επιφορτισμένο με την μεταφορά σας από και προς το χωράφι. Εγώ θα είμαι μέχρι το απόγευμα, οπότε κι αν κάποιος αργήσει, δεν θα μείνει άπραγος, αλλά η μάζωξη έχει την ίδια σημασία με την ημερίδα, γιατί αυτό που στοχεύω είναι ένα φόρουμ ανταλλαγής απόψεων και συζητήσεων, άρα όσο πιο νωρίς, τόσο το καλύτερο

Καιρός: προβλέπεται εξαιρετικός, άρα θα έχουμε απώλειες λόγω ελαιοσυλλογής.

Προσκεκλημένοι: οι περισσότεροι είναι γεωπόνοι από τα γύρω καταστήματα, από εταιρίες φυτοπροστατευτικών προιόντων και ειδικών προιόντων θρέψης, από τις ΔΑΟΚ, από διάφορους νομούς της χώρας. Θα έλθουν και κάποιοι παραγωγοί που ασχολούνται ήδη το ρόδι καθώς και ένας συνδυασμός γεωπόνων που είναι και οι ίδιοι παραγωγοί.

Σκοπός: Διάχυση της πληροφορίας και ώσμωση πάνω στην καλλιέργεια της ροδιάς.

Παραλειπόμενα: Χυμός ροδιού, βραστό και κρασί

Σύνθημα: Όλοι οι καλοί χωράνε

ΜΜΕ: Η δημοσιογραφική κάλυψη της εκδήλωσης θα γίνει από το Γεωργία-Κτηνοτροφία και λογικά στο επόμενο τεύχος κάποιοι που δεν θα μπορέσουν να έλθουν θα αντλήσουν στοιχεία και φωτογραφίες.

Επόμενος στόχος: Η εκδήλωση θα επαναληφθεί σε 2 μήνες όταν θα είμαστε μέσα στην άνθηση, με την ίδια και μεγαλύτερη σύνθεση, προσβλέποντας στη συμμετοχή του εργαστηρίου δενδροκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρέα με τους φοιτητές του.

Καλήν αντάμωση.

 
 
 
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Κωνσταντακόπουλος Κώστας

 

Γεωπόνος   ΓΠΑ

 

Αγροτικός Συνεταιρισμός Σαγείκων

 

+30 26930 41 207

Post Author: AgroPress