Καρδίτσα: Επισκέψεις Βορίδη σε αγροτικές δομές – «Πρέπει να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο»

voridis-660x330

Aναφέρθηκε και στις δύο δομές που επισκέφθηκε τις οποίες χαρακτήρισε σημαντικές, το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης, ζωικού κεφαλαίου και το Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος Καρδίτσας

«Είχα την χαρά σήμερα να επισκεφθώ μια καινοτόμα επιχείρηση, αλλά και δύο σημαντικές κρατικές δομές εδώ στην Καρδίτσα και να διαπιστώσω το σημαντικό έργο το οποίο επιτελείται στο επίπεδο της πρωτογενούς παραγωγής».

Αυτά δήλωσε ανάμεσα σε άλλα σήμερα το απόγευμα από το Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος Καρδίτσας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο επίσκεψης στη Δυτική Θεσσαλία και συνέχισε:

«Είδα αφενός μια καινοτόμα επιχείρηση, την ομάδα παραγωγών Ιπποφαές Ελλάς Α.Ε. η οποία δραστηριοποιείται σε αυτή τη νέα καλλιέργεια με έναν πραγματικά, έξυπνο, πρωτότυπο και καινοτόμο τρόπο. Και είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα η δραστηριότητα αυτή και μπορεί να αποτελέσει ένα μοντέλο, ένα καλό παράδειγμα για τον τρόπο που μπορούν να αναπτυχθούν οι αγροτικές επιχειρήσεις». Επίσης ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε και στις δύο δομές που επισκέφθηκε τις οποίες χαρακτήρισε σημαντικές, το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης, ζωικού κεφαλαίου και το Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος Καρδίτσας, τονίζοντας:

«Και οι δύο είναι παρά πολύ σημαντικές δομές. Η μία αφορά τη γενετική βελτίωση ελληνικών φυλών ζώων. Εκεί λοιπόν είναι σαφές ότι πρέπει να υποστηρίξουμε περαιτέρω αυτή τη δραστηριότητα. Για μας αποτελεί πολιτική προτεραιότητα η υποστήριξη των ελληνικών φυλών». Αναφερόμενος στο Εθνικό Κέντρο Βάμβακος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε πως είναι ένα σύγχρονο, εξαιρετικό, πιστοποιημένο εργαστήριο, το οποίο αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την ποιότητα του βάμβακος και την πιστοποίησή του. Αλλά και ταυτόχρονα για την εξέλιξη και τη βελτίωση πάλι του φυτικού κεφαλαίου στο επίπεδο του βάμβακος». Για να καταλήξει:

«Νομίζω ότι και τα δύο αυτά Κέντρα, κάτω υπό προϋποθέσεις μπορούν να εξελιχθούν περαιτέρω και να συμβάλουν καθοριστικά στην ποιότητα και τη βελτίωση της πρωτογενούς μας παραγωγής. Εδώ νομίζω ότι έχει χαθεί – μιλάω για κρατικές δομές- αρκετός χρόνος. Είναι σημαντικό να καλύψουμε αυτόν τον χαμένο χρόνο και είναι σημαντικό να πιστέψουμε ότι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε πράγματα χρησιμοποιώντας και τις δομές αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό. Οφείλω να το υπογραμμίσω αυτό. Συνάντησα ανθρώπους, δημόσιους υπαλλήλους, που έχουν όμως παρά πολύ μεράκι, πάρα πολύ κέφι και μεγάλη όρεξη για να επιτελέσουν αυτές τις σημαντικές δραστηριότητες».

«Φεύγω έχοντας μία σαφέστερη εικόνα για το πώς πρέπει να υποστηρίξουμε αυτές τις δομές και αυτή την προσπάθεια. Και αρκετά πιο αισιόδοξος για τις δυνατότητες που παρέχονται στην ελληνική παραγωγή», ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.

Πηγή: protothema

Post Author: katerina