Κ. Μητσοτάκης: Κεντρική προτεραιότητα η αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα

Η αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, πρώτη προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση αποτελεί η διαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία μετάβασης στην «έξυπνη» γεωργία, με σεβασμό του περιβάλλοντος και πρόσθεσε πως στις προτεραιότητες της κυβέρνησης συγκαταλάγεται και η αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων προϊόντων, κάτι που θίγει – όπως είπε – τόσο τους παραγωγούς, όσο και τους καταναλωτές.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε λίγο μετά τις 9.00 το πρωί στο υπουργείο, όπου τον υποδέχθηκαν ο υπουργός Μάκης Βορίδης και οι υφυπουργοί Κώστας Σκρέκας, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική και Φωτεινή Αραμπατζή, αρμόδια για την Αλιευτική Πολιτική.
Στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου τέθηκαν οι προτεραιότητες της αγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

«Θα έχουμε μια φιλόδοξη ατζέντα να υλοποιήσουμε και να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση» είπε ο κ. Βορίδης, προσθέτοντας ότι σε αυτή περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, «η διαπραγμάτευση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική» που στο επίκεντρό της θα έχει τα συμφέροντα των Ελλήνων παραγωγών. Όπως ανέφερε επίσης ο υπουργός, στην ατζέντα των συζητήσεων βρέθηκε και το θέμα των «παράνομων ελληνοποιήσεων και μιμητισμού των ελληνικών προϊόντων, όπου ο Πρωθυπουργός έδωσε σαφή κατεύθυνση για την πάταξη αυτού του φαινομένου».

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, έγινε αναφορά στη χάραξη ενός στρατηγικού σχεδίου «που στο κέντρο έχει την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, την ενίσχυση του εισοδήματος των Ελλήνων παραγωγών» και παράλληλα θα «θέτει και υψηλές περιβαλλοντικές φιλοδοξίες με στόχο την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, αυξημένης προστιθέμενης αξίας με την αξιοποίηση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών».

Post Author: Iliop