Λάδι-φάρμακο από τη Δυτική Αχαΐα που κάνει θραύση στα φαρμακεία

Του Γιώργου Ηλιόπουλου, Διευθυντή Agropress

Κοίταξαν την κρίση στα μάτια και δεν δίστασαν καθόλου να καινοτομήσουν και να δημιουργήσουν προϊόντα που θα κάνουν τη διαφορά στην αγορά των βιολειτουργικών τροφίμων.

Ο λόγος για τους Κωνσταντίνο Μαμμάση και Κωνσταντίνο Μπινιέρη, δύο νέους ανθρώπους που στόχευσαν στην παραγωγή καινοτόμων βιολειτουργικών τροφίμων, όπως το υψηλό-φαινολικό ελαιόλαδο και το εκχύλισμα ροδιού. Και το κατάφεραν αφού τα προϊόντα τους τοποθετούνται στις προθήκες αρκετών φαρμακείων και βιολογικών καταστημάτων της χώρας. Αυτή την στιγμή ενώνουν δυνάμεις για το λανσάρισμα ενός δεύτερου προϊόντος με τις ίδιες αξίες και υγειοπροστατευτικές ιδιότητες, ενός μοναδικού εκχυλίσματος ροδιού που πιστοποιείται από το Τμήμα Βιοχημέιας και Βιοτεχνολογίας του Παν/μιου Θεσσαλίας.

Η εταιρεία Of Dreams & Knowledge ιδρύθηκε το 2013 από τον Κωνσταντίνο Μαμμάση με πρώτο προϊόν το υψηλό-φαινολικό λάδι της σειράς MILESTONE®, το οποίο είναι ένα από τα πιο αντιοξειδωτικά ελαιόλαδα διεθνώς και ήδη διαθέσιμο σε επιλεγμένα φαρμακεία. Το προϊόν πιστοποιείται από το Τμήμα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Η μονάδα τους βρίσκεται στη Δυτική Αχαΐα και έχει δημιουργηθεί από προσωπικά κεφάλαια, μιας και ο δανεισμός πριν από πέντε περίπου χρόνια, όταν πρωτοξεκίνησαμε ήταν ανύπαρκτος. Και όμως το τόλμησαν και το κατάφεραν.
«Ασχολούμαστε με ένα νέο τύπο ελαιολάδου και δίνουμε πολύ μεγάλη βαρύτητα στον τρόπο καλλιέργειας και την επεξεργασία του προϊόντος. Μιλάμε για ένα υψηλό φαινολικό ελαιόλαδο με υψηλή υγειοπροστατευτική δράση. Είναι ένα λάδι που ο καταναλωτής μπορεί να πάρει από 5 εως 10 ml ημερησίως και να το χρησιμοποιεί ως ένα φυσικό αντιοξειδωτικό, με αντιφλεγμονώδη συμπεριφορά και νευροπροστατευτική δράση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ένα ευρύ φάσμα ασθενειών, όπως ο διαβήτης τύπου 2, η υψηλή χοληστερίνη, σε νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως το Αλτσχαΐμερ κ.α.» σημειώνει στο Agropress, ο Κωνσταντίνος Μαμμάσης, ιδρυτής της εταιρείας.
Δίπλα του ο Κωνσταντίνος Μπινιέρης σημειώνει :«οι συνέργειες των φυσικών συστατικών μεγενθύνουν και πολλαπλασιαζουν το ευεργετικό αποτελεσμα».
Η επεξεργασία του ελαιοκάρπου γίνεται σε ένα ειδικό σύστημα με απουσία οξυγόνου.
«Προσπαθούμε με αργόστροφες πρακτικές να κάνουμε το διαχωρισμό από τη στερεά και την υγρή φάση του καρπού. Έτσι παίρνουμε αυτό που ονομάζεται ανθέλαιο που είναι και το καλύτερο μέρος του ελαιολάδου. Ξεχωρίζει με φυσική καθίζηση» αναφέρει ο κ. Μαμμάσης.
Σημασία για τους δύο επιχειρηματίες δεν έχει τόσο η ηλικία των δέντρων, όσο το DNA τους και οι καλλιεργητικές πρακτικές που ακολουθούνται για να πάρουν το μέγιστο αποτέλεσμα. 
Με την νέα σειρά προϊόντων που σχεδιάζουν οι δύο επιχειρηματίες έρχονται να καλύψουν ένα μεγάλο κενό στην αγορά. Και αυτό γιατί την τελευταία πενταετία, βάσει της έρευνα αγοράς, ο χώρος των λειτουργικών τροφίμων είναι ανοδικός σε διεθνές επίπεδο.
Ήδη η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη, κάτι που επιβεβαιώνεται από τη μεγάλη ζήτηση σε χώρες όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ, Ελβετία, Γερμανία και Αυστρία.
Το συγκεκριμένο είναι το πρώτο λάδι που έχει μπει στα φαρμακεία της χώρας και έρχεται να αποτελέσει μια ρηξικέλευθη πρόταση, αφού το λεγόμενο βιολειτουργικό τρόφιμο κατέχει ένα σημαντικό μερίδιο στη συνήθεια των καταναλωτών.

Post Author: Iliop