ΜΙΛΙΟΡΑ ΦΑΡΜ: Γράφοντας ξεχωριστή ιστορία στην κτηνοτροφία της Δυτικής Αχαΐας-Εταιρεία πρότυπο στη γαλακτοβιομηχανία

Μια εταιρεία με ξεχωριστή δυναμική που θα βοηθήσει να δούμε την κτηνοτροφία του μέλλοντος, αποτελεί η «Μιλιόρα Φαρμ», που είναι εγκατεστημένη στο Καγκάδι της δυτικής Αχαΐας
Ο ιδρυτής της εταιρείας και διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Γιαννόπουλος με επιτυχημένη πορεία 20 και πλέον χρόνων στον τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας και έχοντας ιδρύσει τις εταιρείες «Ανδρομέδα» και «Riopesca»,το 2016 αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στην περιοχή από όπου κατάγεται, επενδύοντας και πάλι στην πρωτογενή παραγωγή και συγκεκριμένα στα πρόβατα.
Η δυναμικότητά της μονάδας φτάνει τα 2.200 αρμεγόμενα πρόβατα ,1.200 αρνάδες και 160 κριάρια . Όλα αυτά στεγάζονται σε εγκαταστάσεις που εκτείνονται συνολικά σε 13.400 τ.μ. και περιλαμβάνουν σύγχρονο Αρμεκτήριο 72 θέσεων με ηλεκτρονική γαλακτομέτρηση , Αναθρεπτήριο χωρητικότητας 500 αρνιών με έλεγχο κλίματος και ξεχωριστούς στάβλους ανά κατηγορία ζώου, Αρμεγόμενα ,Κριάρια ,Αρνάδες.
Η ΜΙΛΙΟΡΑ ΦΑΡΜ παράγει ετησίως 1.000 τόνους πρόβειου γάλακτος και 1.500 βελτιωμένα ζώα αναπαραγωγής .Στόχος της είναι μέσα από τη γενετική επιλογή η δημιουργία ενός κοπαδιού που θα αποτελείται από ζώα υγιή, καθαρόαιμα και με υψηλές αποδόσεις γαλακτοπαραγωγής .
Διευθυντής της μονάδας, υπεύθυνος πωλήσεων και προμηθειών είναι ο κος Κολοκούρης Χρήστος και κτηνίατρος με μεγάλη εμπειρία στα πρόβατα η κα Καζάκου Γεωργία η οποία ελέγχει τους κανόνες υγιεινής και συντονίζει ολόκληρη την παραγωγική διαδικασία. Η εταιρεία επενδύει πολλά στο ανθρώπινο δυναμικό και στην λειτουργία της απασχολούνται μόνιμα 15 άτομα ,νέοι ως επί το πλείστον ως μόνιμο προσωπικό από τα χωριά της περιοχής
Στην διαχείριση του κοπαδιού ,στην τεχνητή σπερματέγχυση και στην διατροφή η ΜΙΛΙΟΡΑ ΦΑΡΜ αναζήτησε και έχει σταθερή συνεργασία με εξειδικευμένους συμβούλους από το εξωτερικό οι οποίοι μαζί με την κτηνίατρο της μονάδας εφαρμόζουν στα πρόβατα όλες τις σύγχρονες πρακτικές βελτιώνοντας σημαντικά την παραγωγικότητα τους.

Τα κυριότερα στοιχεία και πλεονεκτήματα που διαφοροποιούν την παραγωγική διαδικασία που ακολουθεί η ΜΙΛΙΟΡΑ ΦΑΡΜ είναι :
η ηλεκτρονική γαλακτομέτρηση ,όπου καταγράφεται και αξιολογείται καθημερινά η παραγωγή γάλακτος κάθε ζώου ξεχωριστά.
η τεχνητή σπερματέγχυση ,μέσω αυτής μπορεί κανείς να γνωρίζει ποιος είναι ο γονιός του κάθε αρνιού που γεννιέται στην μονάδα και κατά συνέπεια να κάνει επιλογή των ανώτερων γενετικά ζώων.
τεχνητή γαλουχία αρνιών.
άριστες συνθήκες υγιεινής για την ευζωία του ζωικού πληθυσμού
Όλα τα παραγωγικά στοιχεία επεξεργάζονται από την κτηνίατρο και τους συμβούλους της φάρμας και αποτελούν εργαλεία επιλογής των πλέον παραγωγικών ζώων που θα δοθούν στους κτηνοτρόφους για αναπαραγωγή.

Με την επίσκεψη στο διαδικτυακό χώρο www.miliorafarm.gr θα εντυπωσιαστείτε με την αρτιότητα των εγκαταστάσεων ,θα γνωρίσετε τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από αυτή την προσπάθεια και μπορείτε να έχετε αναλυτικότερες πληροφορίες για την παραγωγική διαδικασία.

Post Author: Iliop