Μ. Βορίδης: Συνεταιρισμός πρότυπο η Ένωση Αγρινίου

Σε θερμό κλίμα η επίσκεψη Βορίδη – Στρατάκου στον Α. Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ. Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο. 

Κάθε άλλο παρά «εθιμοτυπικό χαρακτήρα» είχε η σημερινή επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη στην Ένωση Αγρινίου, καθώς εξελίχθηκε σε μια εφ? όλης της αγροτικής ύλης σύσκεψη εργασίας, με κορυφαία ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του να αναδεικνύονται, σε μια προσπάθεια περεταίρω αναβάθμισης του αγροκτηνοτροφικού χώρου και της οικονομίας του κλάδου.

Ο κ. Βορίδης, τον οποίο συνόδευε ο γενικός γραμματέας του ΥπΑΑΤ κ. Γιώργος Στρατάκος και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Αιτ/νιας κ. Φώτης Τσόλκας, έχοντας πολλές φορές συζητήσει τα θέματα αυτά με τον πρόεδρο του Α.Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ κ. Θωμά Κουτσουπιά ήταν απολύτως προετοιμασμένος και με διάθεση προώθησης ρεαλιστικών λύσεων, έδειξε να είναι έτοιμος να προχωρήσει σε παρεμβάσεις που σταδιακά θα εξαλείψουν αγκυλώσεις που σήμερα εξακολουθούν να απασχολούν ο αγροτικό χώρο.

Σύντομη, αλλά περιεκτική παρουσίαση του Συνεταιρισμού και των δράσεων που η Ένωση αναπτύσσει έκανε ο γενικός διευθυντής κ. Νίκος Καζαντζής. Ο υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρόοδο που καταγράφει η ΑΜΦΙΓΑΛ, αλλά και για τα ενεργειακό έργα που υλοποιεί η Ένωση Αγρινίου και οι Ενεργειακές Κοινότητες που έχει συγκροτήσει.

Επιμέρους ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της αγοράς, τον ΕΛΓΑ, θεσμικά ζητήματα, αλλά και τον νέο Συνεταιριστικό Νόμο έθιξε ο κ. Κουτσουπιάς, εστιάζοντας παράλληλα και σε αμιγώς τοπικά ζητήματα, που αφορούν σε θέματα υποδομής και στις προοπτικές του χώρου στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο υπουργός εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος με τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, τις δράσεις και τις υπηρεσίες που ο Α. Σ. Ένωση Αγρινίου παρέχει στον αγροτικό κόσμο, μη παραλείποντας να τον χαρακτηρίσει «συνεταιρισμό πρότυπο» για τη χώρα.

πηγή: www.neapaseges.gr

Post Author: AgroPress