Ολοκληρώνεται ο Διαγωνισμός Οίνου της Θεσσαλονίκης

Με τη συμμετοχή 866 κρασιών και αποσταγμάτων, τα οποία θα μπουν στο «μικροσκόπιο» 25 κριτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και με την παρουσία πέντε «masters of wine», κατόχων της υψηλότερης διάκρισης παγκοσμίως στον χώρο του οίνου, ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου ο «Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Προέλευσης Θεσσαλονίκης», που συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια «ζωής» (1999-2019).

Στον διαγωνισμό παραβρίσκεται μεταξύ άλλων ένας «master sommelier», ενώ μεταξύ των 25 γευσιγνωστών – κριτών του διαγωνισμού 2019, οι 10 προέρχονται από το εξωτερικό (από Βραζιλία, Γερμανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κύπρος, Σουηδία και Τουρκία).

Tα 832 δείγματα αφορούν οίνους (από Ελλάδα, Κύπρο, Βραζιλία, Γαλλία και Βουλγαρία) και τα 34 αποστάγματα αμπελοοινικής προέλευσης από Ελλάδα και Κύπρο, ενώ οι φετινές συμμετοχές είναι αυξημένες κατά 16% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Υπολογίζεται πως κάθε γευσιγνώστης – κριτής του Διαγωνισμού δοκιμάζει και βαθμολογεί την κάθε ημέρα της διεξαγωγής του 60 δείγματα.

Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, ενώ η επίσημη τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Grand Hyatt, στο πλαίσιο της έκθεσης Οινόραμα, το Σάββατο 2 Μαρτίου.

Post Author: Iliop