«Πιο “έξυπνοι” για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή»

Λ. Δημητρογιάννης: «Πιο “έξυπνοι” για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή»

Στην εξοικονόμηση ενέργειας σε συνδυασμό με την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρος Δημητρογιάννης κατά το χαιρετισμό του στην ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, για τη Δημιουργία Δεξιοτήτων (capacity building) στο πλαίσιο του έργου Esmartcity.

«Ημερίδες όπως η συγκεκριμένη, ενισχύουν, εκτός της καταγραφής των απαραίτητων τεχνικών και ενεργειακών δεδομένων, την καθιέρωση νέων μορφών διακυβέρνησης, που είναι προαπαιτούμενο για την άσκηση ορθών δημόσιων πολιτικών. Οφείλουμε να είμαστε πλέον πιο «έξυπνοι» προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή, σεβόμενοι τα οικοσυστήματά μας, όπως επίσης και την ανάγκη για φθηνή και φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια. Στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι η ενίσχυση ανάλογων προσπαθειών προς όφελος των πολιτών της Δυτικής Ελλάδος» τόνισε ο κ. Δημητρογιάννης στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 στο Επιμελητήριο Αχαΐας και αφορούσε κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (SMEs), οι οποίες και αποτελούν έναν από τους συμμετέχοντες φορείς του έργου Esmartcity, για τη βελτίωση της ικανότητας καινοτομίας των πόλεων της περιοχής της Μεσογείου.

Παρουσιάστηκαν, η πιλοτική δράση για έξυπνη Διαχείριση Ενέργειας στα κτίρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στο Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων, εταίρο του έργου, και οι εφαρμογές των «έξυπνων» δράσεων στο θαλάσσιο τουρισμό, στις ψηφιακές υπηρεσίες, στη βιώσιμη διαχείριση υδάτων, οι εφαρμογές και προκλήσεις στα θερμοκήπια, καθώς και οι δράσεις «έξυπνης» πόλης στο Δήμο Πατρέων.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας η Δρ. Μαρία Μακρή Προϊσταμένη του Τμήματος Τεχνικών Εφαρμογών της Διεύθυνσης Βιομηχανίας – Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, παρουσίασε το έργο Esmartcity και τη διασύνδεση του έργου με τις ενεργειακές δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Στόχος της διοργάνωσης ήταν η δημιουργία ενός βήματος για τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων με σκοπό την εφαρμογή της ιδέας της έξυπνης πόλης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η διεύρυνση των μελών της κοινότητας δικτύωσης του Esmartcity (Enabling SMARTer City in the MED area through NETworking – Δημιουργώντας ευφυέστερες πόλεις στην περιοχή της Μεσογείου μέσω δικτυώσεων).

Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων της ΠΔΕ, των Δήμων, των Ακαδημαϊκών Φορέων και  των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Post Author: AgroPress