Πλήρης ενημέρωση για την καλλιέργεια της ελιάς από την Ένωση Αγρινίου

www.e-ea.gr

ενημέρωση από e-ea.gr

Με μεγάλο ενδιαφέρον για τα όσα είχε σήμερα το πρωί να παρουσιάσει ο Γεωπόνος κ. Γεράσιμος Χρήστου παρακολούθησαν οι ελαιοπαραγωγοί, μέλη της Ο.Π. της Ένωσης Αγρινίου, τη νέα ενημερωτική εκδήλωση γύρω από το προϊόν τους.
Η εκπαιδευτικού χαρακτήρα συνάντηση που ξεκίνησε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί στο Παπαστράτειο Μέγαρο στο Αγρίνιο, αποτέλεσε μέρος των ενημερωτικών συναντήσεων που έχει προγραμματίσει με τους ελαιοπαραγωγούς της η Ένωση Αγρινίου.
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός, που κατά το προηγούμενο διάστημα έχει προχωρήσει σε σχετικές ενημερωτικές εκδηλώσεις σε πολλές ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, μέσω της όλης προσπάθειας επιδιώκει για ακόμη μια φορά να σταθεί δίπλα στον παραγωγό, ενημερώνοντας τον για όλες τις τελευταίες εξελίξεις, τα νέα φάρμακα και συνολικά, τους καταλληλότερους τρόπους διαχείρισης του προϊόντος του.
Τα θέματα που συζητήθηκαν στην αίθουσα του Παπαστρατείου Μεγάρου, είχαν να κάνουν με το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης – πιστοποίησης του προϊόντος, αλλά και με τεχνικές συμβουλές θρέψης και φυτοπροστασίας της ελιάς.
Ο υπεύθυνος των εκπαιδευτικών συναντήσεων γεωπόνος κ. Γεράσιμος Χρήστου ενημέρωσε τους παραγωγούς για την κατάλληλη διαχείριση της κάθε ποικιλίας ελιάς, ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η παραγωγή, για τις ασθένειες και τους τρόπους προφύλαξης και αντιμετώπισής τους, τη λίπανση κλπ, ενώ στους ελαιοπαραγωγούς μοιράστηκαν και σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια με χρήσιμες πληροφορίες για φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα, μεθόδους αντιμετώπισης ασθενειών και γενικά, λεπτομέρειες για τη διαχείριση της παραγωγής τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Όπως ο κ. Χρήστου τόνισε, η Ένωση καταβάλλει κάθε προσπάθεια να βρεθεί όσο το δυνατό πιο κοντά στους, παραγωγούς παρέχοντάς τους τις απαραίτητες γνώσεις και εφόδια, καθώς επίσης σύγχρονους και αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισης της παραγωγής τους.
“Οι παραγωγοί που συμμετέχουν στις ενημερωτικές συναντήσεις, αποκομίζουν σημαντικά οφέλη, αφού αποκτούν τις απαραίτητες γνώσεις και τα εφόδια, ενώ ενημερώνονται για τους πλέον σύγχρονους και αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισης της παραγωγής τους. Αν οι παραγωγοί ακολουθήσουν τα βήματα και τις συμβουλές που η Ένωση Αγρινίου τους υποδεικνύει μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας, θα μπορέσουν να επιτύχουν μείωση του κόστους παραγωγής, αλλά και να πετύχουν καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα για τους ίδιους μέσω της βελτίωσης της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος.
Τέλος, βασική προϋπόθεση της συνολικής προσπάθειας είναι η ενημέρωση για την τήρηση των κανόνων Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (Σ.Ο.Δ.) με απώτερο σκοπό τη παραγωγή ασφαλών και πιστοποιημένων προϊόντων”, επεσήμανε ο κ. Χρήστου.
Τη σημερινή εκδήλωση προλόγισε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου και πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών κ. Γιάννης Καλλίμορφος, ο οποίος και αναφέρθηκε στη δυναμική και τις δράσεις της Ομάδας. Πρόκειται για την μεγαλύτερη Ομάδα Παραγωγών σε όλη τη χώρα, μέσω της οποίας οι ελαιοπαραγωγοί μέλη της έχουν την εγγύηση διάθεσης του προϊόντος στην καλύτερη δυνατή τιμή, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχουν σε προγράμματα και πρωτοβουλίες που συνολικά αναβαθμίζουν την παραγωγή.
Παρόντες στη σημερινή εκδήλωση ήταν επίσης μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Αγρινίου, η διευθύντρια του εργοστασίου επεξεργασίας ελιών της Ένωσης κα. Ακριβή Κούκη, καθώς και τα στελέχη του Τμήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.
Οι ελαιοπαραγωγοί είχαν στο τέλος τη δυνατότητα να θέσουν μια σειρά από επιμέρους ερωτήματα, για θέματα που τους απασχολούν στην πρακτική διαχείριση των ελαιώνων τους.

Μέσω των συναντήσεων αυτών, μέχρι σήμερα έχουν ενημερωθεί πλήρως, για κάθε τι που αφορά την παραγωγή τους, πολλοί παραγωγοί από διάφορες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ οι εκπαιδευτικές συναντήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε στο: https://www.e-ea.gr

Post Author: AgroPress