Σειρά αγώνων ορεινού τρεξίματος – 2o Koumaria Trail Series

Η ΚοινΣΕπ ΔΙΑΒΑ υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος , διοργανώνει την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 το 2o Koumaria Trail Series. Μια σειρά αγώνων ορεινού τρεξίματος (trail) 4 αποστάσεων :

1) KOUMARIA TRAIL MARATHON 42 km 2300D+
2) KOUMARIA TRAIL RACE 21 km 1300D+
3) Omplos Hills 12 km 700D+
4) Achaia Clauss Race kids 1500m 3000m

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού : Το ιστορικό οινοποιείο Achaia Clauss στο Πετρωτό Πατρών, απ’ όπου και θα λειτουργήσει η γραμματεία του αγώνα.

Εγγραφές :
https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx…

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή θα πρέπει να κατατεθεί το αντίστοιχο ποσό στους ακόλουθους λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά το πέρας της χρονικής περιόδου η εγγραφή θα διαγράφεται αυτόματα από το σύστημα.
Εθνική Τράπεζα: GR7701108360000083600531988
Τράπεζα Πειραιώς: GR38 0172 5050 0055 0510 7714 025
Δικαιούχος: ΚοινΣΕπ ΔΙΑΒΑ
Οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές ως και 07/01/2023

Κόστος συμμετοχής
KOUMARIA TRAIL MARATHON 42 km 2300D+ 40EUR
KOUMARIA TRAIL RACE 21km 1200D+ 25ΕUR
Omplos Hills 12km 700D+ 15EUR
Achaia Clauss kids race 1500m 3000m Δωρεάν*

Ώρα εκκίνησης:
KOUMARIA TRAIL MARATHON 08:00
KOUMARIA TRAIL RACE 09:00
Omplos Hills 10:00
Achaia Clauss Race kids 10:30

Απονομές 14:30

*Κατά την παραλαβή των αριθμών του παιδικού αγώνα Achaia Clauss Race Kids, θα υπάρχει στην γραμματεία κυτίο που θα φέρουν οι εκπρόσωποι της Φλόγας Πάτρας για όποιον επιθυμεί να συνδράμει οικονομικά στο έργο της.

Μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα γίνουν δωρεά στη “Φλόγα Πάτρας” Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια και την “Κιβωτό της Αγάπης” Άσυλο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων, οι οποίοι θα παρίστανται στην εκδήλωση.

Κατηγορίες Νικητών :
Οι κατηγορίες των νικητών που θα βραβευθούν (3 πρώτοι) αφορούν την κάθε διαδρομή, την ηλικιακή κατηγορία και το φύλο ξεχωριστά. Αναμνηστικά μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν.
Κατηγορία γενικής κατάταξης
Ηλικιακή κατηγορία 18-39
Ηλικιακή κατηγορία 40+
Ηλικιακή κατηγορία κάτω των 18

2 Κατηγορίες παιδικού αγώνα ανά έτος γέννησης:
1η κατηγορία 2011-2014 1500μ
2η κατηγορία 2007-2010 3000μ

Κανονισμοί συμμετοχής :
Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να τηρούν τους κανόνες της διοργάνωσης καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα ακυρωθεί η συμμετοχή τους:
Απαγορεύεται αυστηρώς η ρίψη απορριμμάτων σε όλη τη διαδρομή και στο χώρο της εκδήλωσης. Η διοργάνωση θα φροντίσει να υπάρχουν σακούλες απορριμάτων μερικά μέτρα μετά από τους σταθμούς και στο χώρο της εκδήλωσης.
Οι αθλητές που κινούνται σε μονοπάτι οφείλουν να κάνουν δεξιά και να ελαττώσουν ταχύτητα αν τους ζητηθεί, ώστε να προσπεράσει κάποιος ταχύτερος αθλητής.
Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να σέβονται τους συναθλητές τους και να υπακούσουν οποιαδήποτε εντολή τους δοθεί από τους διοργανωτές και τους εθελοντές του αγώνα.
Όλοι οι συμμετέχοντες συναινούν στην ελεύθερη χρήση του ονόματος και της φωτογραφίας τους για τους σκοπούς διαφήμισης της εκδήλωσης από τους διοργανωτές, χορηγούς και εμπλεκόμενους φορείς της διοργάνωσης.
Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
Στον αγώνα θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με σημείο ελέγχου στην εκκίνηση / τερματισμό, καθώς και ενδιάμεσο σημείο ελέγχου. Οι δρομείς θα φέρουν το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης στον αριθμό τους και υποχρεωτικά θα το φορούν μπροστά.

Περιγραφή διαδρομών: Οι διαδρομές ξεκινούν από τον προαύλιο χώρο της Achaia Clauss. Κάνουν μια κυκλική πορεία στα υπέροχα μονοπάτια του Ομπλού και της ευρύτερης περιοχής και τερματίζουν στον ίδιο χώρο απ’ όπου δόθηκε η εκκίνηση.
Το τερέν είναι κυρίως μονοπάτια με πολύ καθαρό έδαφος και μεγάλο πλάτος ενώ μόλις ένα μικρό ποσοστό κινείται σε δασικούς δρόμους.

Θα υπάρχουν 6 σταθμοί τροφοδοσίας για τη διαδρομή των 42 χιλιομέτρων ανά 7 χιλιόμετρα. 3 σταθμοί τροφοδοσίας για τη διαδρομή των 21 χιλιομέτρων στο 6ο, στο 10ο και στο 15ο χιλιόμετρο, με κεντρικό σταθμό αυτόν στο 10ο χλμ. Για τη διαδρομή των 12 χιλιομέτρων θα υπάρξει ένας σταθμός στο 6ο χιλιόμετρο.
Διασώστες και Γιατρός της διοργάνωσης θα βρίσκονται καθ’όλη τη διαδρομή και στο σημείο εκκίνησης και τερματισμού με δυνατότητα μετακίνησης σε όλη τη διαδρομή αν χρειαστεί.
Στη διαδρομή των 42 χιλιομέτρων τα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος που θα περνάει ο αγώνας είναι ο Υδροηλεκτρικός Σταθμός Γλαύκου, Ο παλιός οικισμός του Πετρωτού (Βαλαντούνα), τις λίμνες του Ομπλού και τη παλιά Μονή Μπαμπιώτη.
Στη διαδρομή των 22 και 12 χιλιομέτρων το σημαντικότερο σημείο ενδιαφέροντος είναι ο οικισμός των γεωμετρικών χρόνων και οι μυκηναϊκοί τάφοι στο λόφο Αμυγδαλιά.
Ο παιδικός αγώνας διεξάγεται εντός του χώρου του ιστορικότερου οινοποιείου της περιοχής την Achaia Clauss. Τον παιδικό αγώνα συντονίζει ο Α.Σ. ΑΚΡΟΣ Κολύμβηση Τρίαθλο Πάτρας.
Αναλυτική περιγραφή των διαδρομών, υψομετρικό προφίλ, χάρτες και αρχεία gpx και περισσότερες πληροφορίες θα αναρτηθούν προσεχώς στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.diava.gr

Εξοπλισμός: Όλοι οι αγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να φροντίσουν ώστε να φέρουν κατάλληλο εξοπλισμό για τη συμμετοχή τους σε αγώνα ορεινού τρεξίματος. Κατάλληλα παπούτσια και ρούχα. Οι αθλητές που θα συμμετέχουν στη διαδρομή των 42 χιλιομέτρων υποχρεούνται να έχουν μαζί τους ελαφρύ διαπνέον αδιάβροχο αντιανεμικό μπουφάν, το οποίο θα υποδείξουν κατά τη παραλαβή του πακέτου συμμετοχής. Η χρήση μπατόν είναι προαιρετική.

Σημαντικές πληροφορίες: Σε περίπτωση βροχής θα είναι διαθέσιμος στεγασμένος χώρος και αίθουσα όπου θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι συνοδοί κατά τη διάρκεια της αναμονής τους και οι αθλητές πριν και μετά τον αγώνα. Επίσης χώρος που θα χρησιμοποιηθεί ως αποδυτήρια.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση των συνοδών στο χώρο. Όλοι οι επισκέπτες για λόγους ασφαλείας των αγωνιζομένων και την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης υποχρεούνται να ακολουθούν πιστά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα συντονίζουν οι άνθρωποι της διοργάνωσης και να σταθμεύσουν στο χώρο που θα τους υποδείξουν.

Παροχές:
Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
Σταθμοί Τροφοδοσίας
Αναμνηστικό μετάλλιο
Έπαθλα των νικητών
Αναμνηστικό δώρο
Γεύμα αποκατάστασης
Κλήρωση δώρων

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους έχουν καλή φυσική κατάσταση και έχουν πραγματοποιήσει το τελευταίο εξάμηνο περιοδικό προληπτικό ιατρικό έλεγχο.

*Σε περίπτωση συμμετοχής αθλητή ηλικίας μικρότερης των 18 ετών, για να γίνει δεκτή η εγγραφή του θα πρέπει να αποστείλει πριν τον αγώνα στο mail των διοργανωτών info@diava.gr υπεύθυνη δήλωση του γονέα/ έχοντος τη γονική μέριμνα, η οποία θα αναφέρει επί λέξη: « με την ιδιότητα μου ως γονέας/έχων τη γονική μέριμνα επιτρέπω στον/στην……………………………………….. να συμμετέχει σε αγώνα
ορεινού τρεξίματος της διοργάνωσης KOUMARIA TRAIL SERIES που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023. Επίσης δηλώνω ότι παραιτούμαι από οποιαδήποτε απαίτηση εναντίον των διοργανωτών για τυχόν σωματική, υλική ή ηθική βλάβη του τέκνου μου, από οποιαδήποτε αιτία και συναινώ στην ελεύθερη χρήση του ονόματος /εικόνας του από τους διοργανωτές, τους χορηγούς και τους εμπλεκόμενους φορείς του αγώνα.»
Για τον αγώνα των 40χλμ Koumaria Marathon απαραίτητη προϋπόθεση των συμμετεχόντων είναι να έχουν τερματίσει το ελάχιστο 2 αγώνες ορεινού τρεξίματος (trail) 20 χλμ και άνω ή 1 αγώνα 40χλμ τη τελευταία 2 έτη που θα δηλώσουν στη φόρμα εγγραφής. Μέγιστος χρόνος ολοκλήρωσης του αγώνα είναι οι 8 ώρες, μετά το πέρας των 8 ωρών οι αθλητές που δεν έχουν ολοκληρώσει τη προσπάθεια υποχρεούνται να υπακούσουν στις οδηγίες των διοργανωτών και των εθελοντών και να διακόψουν τη προσπάθεια αν τους ζητηθεί.

Επικοινωνία:
Info@diava.gr
Αποστολόπουλος Δημήτρης 6977006205
Γιαννακόπουλος Αντώνης 6972339015
Διαμαντόπουλος Αντώνης 6973903923
Φατούρος Κυριάκος 6946419227
Χρυσάνθη Μαρίνα 6976683544

Η ομάδα του Διάβα σας εύχεται καλή προετοιμασία !!!

Post Author: AgroPress