Σειρά συναντήσεων του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρου Βασιλόπουλου στην 28η Agrotica 2020

Επαφές για την προώθηση αγροτικών ζητημάτων που αφορούν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου 2020, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης όπου φιλοξενήθηκε η 28η Agrotica, η μεγαλύτερη αγροτική έκθεση των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Η φετινή διοργάνωση ήταν η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, ενώ απέκτησε και ξεχωριστή σημασία καθώς χρονικά συνέπεσε με τις πρώτες εγκρίσεις Σχεδίων Βελτίωσης και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Εξέλιξη σημαντική που πρόκειται να συμβάλει στον εκσυγχρονισμό των αγροτικών εκμεταλλεύσεων σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Στη διάρκεια του τριημέρου ο Αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα. Ο κ. Πέτσας ενημερώθηκε από τον κ Βασιλόπουλο για αγροτικού περιεχομένου ζητήματα, όπως για την παραχώρηση δημόσιας γης με πενταετείς συμβάσεις, καθώς και για την ευέλικτη συνεργασία ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα τα προβλήματα των αγροτών με τις ενισχύσεις και τις αποζημιώσεις. Επίσης ο κ. Βασιλόπουλος ζήτησε από τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο να «ακουστούν» οι τοπικές κοινωνίες, σε ό,τι αφορά το μείζον ζήτημα με το μεταναστευτικό, ενώ προσκάλεσε τον κ. Πέτσα να επισκεφθεί την Δυτική Ελλάδα το επόμενο διάστημα, λαμβάνοντας θετική απάντηση.

Επίσης, συναντήσεις είχε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, την Υφυπουργό Φωτεινή Αραμπατζή, τον Υφυπουργό Κώστα Σκρέκα, τη διοίκηση του ΕΛ.ΓΟ. Δήμητρα και στελέχη αγροτοσυνεταιριστικών οργανώσεων από όλη την Ελλάδα.

Post Author: AgroPress