Στενότερη συνεργασία Περιφερειακής Ενότητας με το Σύνδεσμο Γεωπόνων Αιτωλοακαρνανίας

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνας Σταρακά, στο Μεσολόγγι (Διοικητήριο), με το Σύνδεσμο Γεωπόνων Αιτωλοακαρνανίας.

Παρόντες ήταν τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου κ. Χατζηαγάπη Βασιλική (πρόεδρος), κ. Γατσέλης Ευάγγελος (Ταμίας), κ. Κανάτας Παναγιώτης (Μέλος) και κ. Χελώνας Χρήστος (Μέλος).

Στη συνάντηση τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη για μια πιο στενή συνεργασία του κλάδου με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με δεδομένες και τις μεγάλες δυνατότητες της Αιτωλοακαρνανίας στην πρωτογενή παραγωγή.

Οι γεωπόνοι παρέδωσαν υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτεραιότητές τους στην Αντιπεριφερειάρχη, όπου μεταξύ άλλων επισημαίνουν την ανάγκη για ενίσχυση της στελέχωσης των υπηρεσιών, αξιοποίηση του υδατικού δυναμικού της περιοχής, αναγνώριση και ενίσχυση των περιοχών που παράγουν αλλά δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον, ενώ παράλληλα θέτουν ως στόχο τη δημιουργία ενός Αγροτικού Ερευνητικού Ινστιτούτου στην Αιτωλοακαρνανία.

«Η επαναδραστηριοποίηση του Συνδέσμου είναι κάτι που το θέλουμε κι εμείς στην Περιφερειακή Ενότητα αλλά, κυρίως, το χρειάζεται η ίδια η Αιτωλοακαρνανία. Μπορούμε να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας με στενότερη συνεργασία», επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταρακά.

Post Author: AgroPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *