Στην αγορά της Κίνας από την επόμενη θερινή σεζόν τα πυρηνόκαρπα της χώρας μας

Στην αγορά της Κίνας πρόκειται να εισέλθουν την επόμενη θερινή σεζόν τα ελληνικά πυρηνόκαρπα, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, Χρήστος Γιαννακάκης, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: “το άνοιγμα της αχανούς αυτής αγοράς προσθέτει ακόμη μια νέα δυνατότητα στα αγροτικά μας προϊόντα, ιδιαίτερα σε εκείνα που έχουν υψηλές τιμές πώλησης όπως το κεράσι, τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα”.
Πρόσφατα βρέθηκαν στην Ημαθία εκπρόσωποι του κινεζικού κράτους, οι οποίοι και δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι ύστερα από τους ελέγχους που προηγήθηκαν στο σύστημα καλλιέργειας, συσκευασίας και κρατικής εποπτείας των πυρηνόκαρπων (ροδάκινων, νεκταρινιών, κερασιών, δαμάσκηνων και βερίκοκων ) στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται σε σημερινή σχετική ανακοίνωση της κοινοπραξίας.
Στο πλαίσιο αυτό, μετά την πραγματοποίηση ελαχίστων διορθωτικών ενεργειών δευτερεύουσας σημασίας, “θα συνταχθούν τα σχετικά πρωτόκολλα και αφού υπογραφούν από τις κρατικές αρχές  Ελλάδας και Κίνας θα μπούμε σε γραμμή εκκίνησης για εξαγωγές από την επόμενη σεζόν”, γνωστοποίησε ο κ.Γιαννακάκης. 
Η Κοινοπραξία των Συνεταιρισμών της Ημαθίας, συνεργαζόμενη στενά  με τις υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και ιδιαίτερα τη γενική διεύθυνση γεωργίας και τη διεύθυνση φυτοπροστασίας, καθώς και όλους τους παραγωγικούς φορείς της χώρας, “θα πάρει πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση υπογραφής αντίστοιχων  διακρατικών πρωτοκόλλων,   που ήδη είναι σε εξέλιξη από τις υπηρεσίες για το άνοιγμα και νέων αγορών  στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα” επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. 
“Τα σημερινά αδιέξοδα και προβλήματα του αγροτικού τομέα της πατρίδας μας, μόνο με οργανωμένη, ενοποιημένη και συνεργατική επιθετική πολιτική μπορούν να βρουν λύση και προοπτική”, επισήμανε ο κ. Γιαννακάκης. 
 

Post Author: Iliop