Συνάντηση με κτηνοτρόφους του Κάλφα για τον Αντιπεριφερειάρχη, Θ. Βασιλόπουλο

Συνάντηση με κτηνοτρόφους του Κάλφα για τον Αντιπεριφερειάρχη, Θ. Βασιλόπουλο

Την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας που ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Περιφέρειας, έχει ξεκινήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

Εντός αυτών των πλαισίων, ο κ. Βασιλόπουλος βρέθηκε την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 στο χωριό Κάλφα του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας, ένα μέρος στο οποίο υπάρχει μία δυναμική κτηνοτροφική κοινότητα που εκτρέφει πάνω από 13.000 αιγοπρόβατα, αλλά αντιμετωπίζει πολλά και σημαντικά προβλήματα.

Σύμφωνα με όσα μετέφεραν οι κτηνοτρόφοι στον κ. Βασιλόπουλο, το βασικό ζήτημα έχει να κάνει με τη μη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στις σταυλικές τους εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το κόστος παραγωγής, αφού δεν μπορούν να εγκαταστήσουν αρμεκτήρια. Επίσης, τέθηκε το ζήτημα της αγροτικής οδοποιίας, καθώς πολλοί δρόμοι βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση, με κυριότερο τον οδικό άξονα που συνδέει το Κάλφα με τις Πόρτες. Τέλος, παραδόθηκε στον κ. Βασιλόπουλο προμελέτη για τη δημιουργία μικρού φράγματος στην περιοχή που θα συμβάλλει καταλυτικά στην άρδευση των καλλιεργειών.

Ο κ. Βασιλόπουλος, αφού τους άκουσε με προσοχή, δεσμεύθηκε πως θα μεταφέρει τα ζητήματα στους αρμόδιους. Επίσης, τόνισε πως η Περιφερειακή Αρχή θα επιληφθεί μέσω του προγράμματος εξηλεκτρισμού για την ηλεκτροδότηση των σταυλικών εγκαταστάσεων, διευκρινίζοντας παράλληλα πως αφορά μόνο τους κτηνοτρόφους που διαθέτουν άδεια.

Για τα ζητήματα της αγροτικής οδοποιίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε πως θα υπάρξει άμεσα συνεργασία με το Δήμο Ερυμάνθου, ενώ για το φράγμα σημείωσε πως θα υπάρξει επικοινωνία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – το έργο είχε ενταχθεί στο παρελθόν στο πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής» – για να εντοπιστεί η μελέτη και να καθοριστούν οι ενέργειες που μπορούν να γίνουν από δω και στο εξής.

Κλείνοντας, ο κ. Βασιλόπουλος ανακοίνωσε πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα διοργανωθεί ημερίδα για την κτηνοτροφία στο χωριό, με κύριο στόχο τη στήριξη των κτηνοτρόφων και την αναβάθμιση των προϊόντων που παράγουν.

Post Author: AgroPress