Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Ερυμάνθου, τον Αγροτικό Σύλλογο Ωλενίας και τον Αγροτικό Σύλλογο Πατρών

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ερυμάνθου, του Αγροτικού Συλλόγου Ωλενίας και του Αγροτικού Συλλόγου Πατρών με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη. Οι σύλλογοι ενημέρωσαν τον περιφερειάρχη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και γνωστοποίησαν τα αιτήματά τους.

Στη συνάντηση τους αιτήθηκαν να σταματήσουν οι αθρόες εισαγωγές γαλακτοκομικών, κρεάτων και αγροτικών προϊόντων και να πραγματοποιείται έλεγχος στα τελωνεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Παράλληλα ζήτησαν να λυθεί το πρόβλημα στις καθυστερήσεις πληρωμών από τους εμπόρους, να υπολογιστεί ένας μέσος όρος του πραγματικού κοστολογίου των προϊόντων τους και τέλος να καταργηθεί η φορολογία στο πετρέλαιο και στο ρεύμα όπως συμβαίνει στους βιομηχάνους.

Επιπρόσθετα οι εκπρόσωποι των συλλόγων έθεσαν στο τραπέζι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των περιοχών τους και ζήτησαν στήριξη με έργα υποδομής. Τα αιτήματα τους περιλάμβαναν συντηρημένους αγροτικούς δρόμους, φωτισμό και σήμανση επικίνδυνων σημείων του δρόμου 111, αδειοδότηση ηλεκτροδότησης στάβλων, αντιπλημμυρικά έργα, κατασκευή λιμνοδεξαμενών που έχουν ήδη εγκριθεί στην περιοχή της Τριταίας, άρδευσή από το φράγμα Πείρου Παραπείρου στα χωράφια της περιοχής.

Επίσης μίλησαν για την βελτίωση της καθημερινότητας και τη διευκόλυνση της εργασίας τους και αιτήθηκαν τη δημιουργία κρατικού κτηνιατρείου στην Τριταία και επίβλεψη της παραγωγής από κρατικούς γεωπόνους. Τέλος έγινε αναφορά στην ανάγκη τους για παράταση του κτηματολογίου και την αποζημίωση από τον Ε.Λ.Γ.Α. για τις ζημιές που προξενούνται από άγρια ζώα.

Η συζήτηση έκλεισε με τα αιτήματα που αφορούσαν την καθημερινότητα των κατοίκων των περιοχών με την ανάγκη για στελέχωση των κέντρων υγείας με ιατρικό προσωπικό και μηχανήματα να είναι επιτακτική. Οι σύλλογοι αναφέρθηκαν στην κάλυψη των σχολείων με υλικοτεχνική δομή καθώς και με δασκάλους και καθηγητές.

Οι σύλλογοι παρέθεσαν τα προβλήματα που ταλανίζουν τις περιοχές τους και ζήτησαν στήριξη και λύσεις από την περιφέρεια προκειμένου να καταφέρουν να αντέξουν και να επιβιώσουν.

Post Author: katerina