Σύσκεψη για την εφαρμογή εθνικών, και κοινοτικών προγραμμάτων στον πρωτογενή τομέα

Ευρεία υπηρεσιακή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρόεδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνου  Μητρόπουλου, με θέμα εφαρμογή εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων στον πρωτογενή τομέα, καθώς και θέματα συντονισμού λειτουργίας των Υπηρεσιών.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα αύριο  Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, του Αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνου Μητρόπουλου μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για να προωθηθούν και να δοθούν λύσεις σε συγκεκριμένα θέματα.

Τα ζητήματα που τέθηκαν από τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σταύρο Βέρρα και συζητήθηκαν αναλυτικά αφορούσαν:

  1. Το πρόγραμμα ψεκασμών Δακοκτονίας στην Π.Δ.Ε. Έγινε απολογισμός για την εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος κατά το έτος 2017, επισημάνθηκαν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν και έγινε ακριβής προγραμματισμός για την έναρξη των διαδικασιών που αφορούν την νέα περίοδο εφαρμογής για το έτος 2018.
  2. Την πορεία του υπομέτρου 6.1 (Νέοι Αγρότες), την έναρξη υλοποίησης του υπομέτρου 4.2 (εκσυγχρονισμός γεωργικών εκμεταλλεύσεων – σχέδια βελτίωσης) και ο συντονισμός ενεργειών των υπηρεσιών.
  3. Τα διαχειριστικά σχέδια βοσκοτόπων – διαδικασίες είσπραξης τελών βόσκησης κ.α.
  4. Διάφορα άλλα θέματα των αντίστοιχων υπηρεσιών Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Δ.Ε.

Εκτός από τον Αντ/ρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Μητρόπουλο και τον προϊστάμενο της Γενικής Δ/νσης ΠΕΡ.Α.Ο.Κ. Σταύρο Βέρρα στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο προϊστάμενος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Δ.Ε Βασίλης Μιχαλόπουλος, ο προϊστάμενος της Δ.Α.Ο.Κ. Αιτωλοακαρνανίας Στέφανος Νικολόπουλος, ο προϊστάμενος της Δ.ΑΟ.Κ. Αχαΐας Νίκος Κοσμάς και η προϊσταμένη της Δ.Α.Ο.Κ. Ηλείας Παναγιώτα Σπυροπούλου, καθώς και τμηματάρχες των υπηρεσιών που ασχολούνται με τα θέματα που συζητήθηκαν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης επιβράβευσε τις προσπάθειες που καταβάλουν όλες οι υπηρεσίες του αγροτικού τομέα της Περιφέρειας, προκειμένου να βρίσκονται πάντα δίπλα στον αγρότη και τον κτηνοτρόφο και μεταξύ των άλλων τόνισε ιδιαιτέρως το γεγονός ότι παρά όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στις μέρες μας, μπορούμε με γνώμονα την προσπάθεια και τον συντονισμό των ενεργειών μας, να διασφαλίσουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών μας με κύριο στόχο την ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας και την αύξηση της αξίας των αγροδιατροφικών μας προϊόντων.

Ενόψει μάλιστα και της προγραμματισμένης συνάντησης με ηγετικά στελέχη του αρμόδιου υπουργείου, επισήμανε ότι αυτό που θα πρέπει να γίνει κατανοητό είναι το ότι και η κεντρική πολιτική ηγεσία θα πρέπει να συνεισφέρει τα μέγιστα προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή απορρόφηση του ΠΑΑ 2014-2020, να λυθούν χρόνια προβλήματα που δυσχεραίνουν την καλή εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας κ.α.

Post Author: AgroPress