Ταξίδι στον ελληνικό αμπελώνα με οκτώ αντιπροσωπευτικές ποικιλίες

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην ισόγεια αίθουσα του ξενοδοχείου Βυζαντινό στην Πάτρα (Ρήγα Φεραίου 106), γευστική δοκιμή αντιπροσωπευτικών ποικιλιών του ελληνικού αμπελώνα που παρουσιάστηκαν από τον καλύτερο Έλληνα sommelier για το 2019, Άρη Σκλαβενίτη. Ειδικότερα δοκιμάστηκαν 8 μοναδικές αντιπροσωπευτικές ποικιλίες από τα καλύτερα οινοποιεία της χώρας και συγκεκριμένα:

  • Μαλαγουζιά ’18, Κτήμα Γεροβασιλείου, Π.Γ.Ε. Επανομή
  • Τομή ’18, Μοσχοφίλερο, Οινοποιείο Τρουπή, Π.Ο.Π. Μαντινεία
  • Ροδίτης ’18, Οινοποιείο Τετράμυθος, Π.Ο.Π. Πάτρα
  • Ασύρτικο ’18, Οινοποιία Γαβαλά, Π.Ο.Π. Σαντορίνη
  • Στη Ρίζα του Βουνού ’17, Αυγουστιάτης, Κτήμα Γράμψα, Π.Γ.Ε. Ζάκυνθος
  • Grande Reserve ’12, Ξινόμαυρο, Μπουτάρης Οινοποιητική, Π.Ο.Π. Νάουσα
  • Grande Cuvée ’14, Αγιωργίτικο, Κτήμα Σκούρα, Π.Ο.Π. Νεμέα
  • Ταώς ’15, Μαυροδάφνη, Οινοποιία Παρπαρούση, Τοπικός Αχαϊκός Οίνος

Το κοινό είχε την δυνατότητα να δοκιμάσει και να μάθει τα μοναδικά χαρακτηριστικά κάθε ποικιλίας στην διάρκεια 2 ωρών υπό την καθοδήγηση του εξειδικευμένου sommelier.

Η εκδήλωση ήταν η πρώτη οινογνωσία του νεοσύστατου Patras Wine Club (www.patraswineclub.gr) , ενώ την διοργάνωση ανέλαβε η εταιρία Kdigital Advertising (www.kdigital.gr ).

Τις φιάλες για την εκδήλωση παραχώρησαν τα οινοποιεία: Κτήμα Γεροβασιλείου, Οινοποιείο Τρουπή, Οινοποιείο Τετράμυθος, Οινοποιία Γαβαλά, Κτήμα Γράμψα, Μπουτάρης Οινοποιητική, Κτήμα Σκούρα και οινοποιία Παρπαρούση.

Post Author: Iliop