Φυσικές καταστροφές και κλιματική αλλαγή αναλύονται σε ειδική ημερίδα- Διοργανωτής το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας συνδιοργανωτής σε εκδήλωση στην Πάτρα για το ρόλο των Γεωλόγων στην πρόληψη των φυσικών καταστροφών και των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και ο Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών, διοργανώνουν το Σάββατο 6 Απριλίου και ώρα 11:00 στο Επιμελητήριο Αχαΐας στην Πάτρα (Ρήγα Φεραίου 58), εκδήλωση με θέμα:«Ο ρόλος των γεωλόγων στην πρόληψη των φυσικών καταστροφών και των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής» .
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν διαχρονικά παραδείγματα φυσικών καταστροφών μεγάλων εθνικών έργων, στα οποία απουσίαζε η γεωλογική μελέτη, καθώς και η συσχέτιση της κλιματικής αλλαγής και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος με την απουσία γεωλογικών μελετών ή γεωλογικής συμμετοχής στη λήψη παρεμβατικών αποφάσεων.Κεντρικός Ομιλητής θα είναι ο Καθηγητής Αβραάμ Ζεληλίδης, Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστήμιου Πατρών.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ως ομιλητές:Οι Καθηγητές:Αβραάμ Ζεληλίδης, Καθηγητής-Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών Ασημίνα Αντωναράκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,Γεώργιος Παπαθεοδώρου, Καθηγητής Τμήματος Γεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών Ιωάννης Κουκουβέλας, Καθηγητής Τμήματος Γεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών, Νικόλαος Δεπούντης, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Γεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών
Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν:Βουλευτές Πολιτικών Κομμάτων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κωνσταντίνος Πελετίδης, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Δημήτριος Ματαράς και ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γεώργιος Παπαθεοδώρου.

Post Author: Iliop