Φυτώρια Φλίγκος Κωνσταντίνος – παράδοση 70 χρόνων

Τα Φυτώρια Φλίγκος Κωνσταντίνος είναι μια οικογενειακή επιχείρηση και οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στον Κάτω Αλισσό του Νομού Αχαΐας.

Η επιχείρηση ιδρύθηκε το 1950, από τον Γεώργιο Φλίγκο, με κύριο αντικείμενο την παραγωγή ξινών και δενδρυλλίων ελιάς. Από το 1985 την επιχείρηση ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Φλίγκος και:

  • Έγινε διπλασιασμός των στρεμμάτων
  • Τα φυτώρια εξοπλίστηκαν με σύγχρονα θερμοκήπια
  • Επεκτάθηκε η καλλιέργεια με περισσότερες ποικιλίες όπως το πορτοκάλι και το μανταρίνι

“Με εμπειρία πάνω από 65 χρόνια και γνώμονα την ποιότητα των φυτών και την εξυπηρέτηση των πελατών, παρέχουμε προϊόντα στό χώρο του πρασίνου σε επαγγελματίες παραγωγούς αλλά και σε ερασιτέχνες. Ένας βασικός μας στόχος είναι να θεωρούμαστε απο τους πελάτες μας ως αξιόπιστοι και ειλικρινείς συνεργάτες. Με την αγάπη μας για την φύση πολλαπλασιάζουμε φυτά (οπωροφόρα, εσπεριδοειδή,καλλωπιστικά φυτά καθώς και δέντρα ελιάς) υψηλών προδιαγραφών, που μπορούν να εγγυηθούν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα παραγωγής στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς. ” μας δήλωσε ο Κωνσταντίνος Φλίγκος

 Από το 1995 η επιχείρηση δραστηριοποιείται στην παραγωγή ελιάς (κορωνέικης) σε μοσχεύματα καθώς και μοσχευμάτων καλλωπιστικών φυτών σε σύγχρονα ριζωτήρια. Βελτιώθηκαν οι υποδομές και προστέθηκαν περισσότερα στρέμματα φυτωρίων. Επίσης προστέθηκαν καινούργια υποκείμενα όπως Σιτρομέλο, Σιτρομέλο 1452, Βουλκαμεριάνα κ.α., επιπλέον ποικιλίες πορτοκαλιών όπως Νάβελ 25, Fisher, Λάνε Λάτε, Ναβελέιτ κ.α. καθώς και ποικιλίες μανταρινιών όπως Νόβα και Marisol.

Τα φυτώρια Φλίγκος πολλαπλασιάζουν σήμερα όλων των ειδών τα οπωροφόρα, εσπεριδοειδή,καλλωπιστικά φυτά καθώς και δένδρα ελιάς. Πρωταρχικός και βασικός στόχος των φυτωρίων είναι η παραγωγή υγιούς πολλαπλασιαστικού υλικού, υψηλών προδιαγραφών ούτως ώστε να μπορούν να εγγυηθούν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον παραγωγό.

Όλα τα μοσχεύματα και τα δενδρύλλια ελιάς διατίθενται σε γλαστράκια από 0,5 λίτρα μέχρι 100 λίτρα ενώ ξινά, οπωροφόρα και καλλωπιστικά φυτά διατίθενται σε πολλές ποικιλίες και μεγέθη. Τα φυτώρια Φλίγκος διαθέτουν όλο τον κατάλληλο εξοπλισμό που προϋποθέτει η μαζική παραγωγή υγειών φυτών, μια μεγάλη επένδυση για το νομό Αχαϊας με συνολική έκταση 15 στρέμματα. Με σύγχρονους θαλάμους καλλιέργειας, δίνεται η δυνατότητα στον καλλιεργητή να έχει τα φυτά που επιθυμεί άμεσα, στον προκαθορισμένο χρόνο παράδοσης και στις καλύτερες τιμές χωρίς επιβαρύνσεις.


“Ο επαγγελματίας αλλά και ο ερασιτέχνης βρίσκει σε μας, χρόνια τώρα, έναν ειλικρινή και αξιόπιστο συνεργάτη!Με γνώμονα πάντα την ποιότητα των προϊόντων και την άψογη εξυπηρέτηση των πελατών μας, συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά για να γίνουμε καλύτεροι” συμπλήρωσε ο υπεύθυνος των φυτωρίων Κωνσταντίνος Φλίγκος.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο site της επιχείρησης: πατήστε εδώ

 

Post Author: katerina