O κάμπος «φλέγεται»- Επί ποδός οι παραγωγοί για να αντιμετωπίσουν το κύμα καύσωνα

Ανησυχία και προβληματισμό έχει προκαλέσει στους παραγωγούς το τελευταίο διάστημα ο καύσωνα που πλήττει την περιοχή μας. Στην Δυτική Αχαΐα αλλά και στην Ηλεία οι αμπελοκαλλιεργητές αλλά και οι παραγωγοί καρπουζιών παρακολουθούν με αγωνιά τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες, μιας και ο υδράργυρος ξεπερνάει τους 40 βαθμούς στην ύπαιθρο.

Όπως σημειώνει στην Agropress ο γεωπόνος Αντώνης Γαλανόπουλος, από τη Βάρδα Ηλείας, οι παραγωγοί του κάμπου Ηλείας και Αχαΐας καρδιοχτυπούν εξαιτίας του κύματος καύσωνα που έχει κάνει την εμφάνισή του στην περιοχή τους.

«Με κάποιες καλλιεργητικές μεθόδους αλλά και ειδική φροντίδα, θα λέγαμε ότι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την υψηλή θερμοκρασία και να σώσουν την παραγωγή τους. Πρόκειται για σκευάσματα με ειδική αντιηλιακή χρήση που ίσως επιτρέψουν σε κάποιους παραγωγούς να σώσουν την σοδειά τους. Από την άλλη οι πιο ευπαθείς καλλιέργειες αυτή την περίοδο είναι τα αμπέλια και τα κολοκυθοειδή, δηλαδή τα καρπούζια».

Σε σχέση με το κατά πόσο είναι συνηθισμένες τέτοιες θερμοκρασίες αυτή την περίοδο, ο κ. Γαλανόπουλος σημειώνει ότι «σαφέστατα και όχι, όμως δεν μπορεί να μην τις περιμένει κανείς όταν ακούς την είδηση ότι φθάσαμε στο σημείο να φλέγεται η περιοχή του Αρκτικού Κύκλου!».

Post Author: Iliop