Ζημιές από χαλάζι και βροχή

Επισκέψεις ενημέρωσης σχετικά με τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έχουν πλήξει περιοχές της Δυτικής Ελλάδας πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Μητρόπουλος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  πραγματοποίησε επίσκεψη την Τετάρτη 8/11, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Ποιοτικού Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Ηλείας Γιώργο Μικέογλου, στις τοπικές κοινότητες Κρεστένων, Βρίνας, Κάτω Σαμικού, Ζαχάρως, Ξηροχωρίου και Κάτω Ξηροχωρίου των Δήμων Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ζαχάρως και διαπίστωσαν το εκτεταμένο μέγεθος της ζημιάς στις καλλιέργειες.

Ενώ την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 ο κ. Μητρόπουλος επισκέφθηκε τα Γραφεία του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Πάτρας για τις ζημιές σε Αχαΐα και Ηλεία (ενώ θα ακολουθήσουν επαφές στην Αιτωλοακαρνανία για τις εκεί καταστροφές), συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σταύρο Βέρρα και από στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας ΠΔΕ.

Εκεί συναντήθηκε με τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ Πάτρας Γεώργιο Κεχαγιά, τον υποδιευθυντή Γιάννη Βώσσο και την Επόπτρια ΕΛΓΑ της Π.Ε. Ηλείας Αγγελική Πανταζοπούλου. Κατά της διάρκεια της επίσκεψης έγινε εκτενής συζήτηση για τις σοβαρές ζημιές, που προξένησαν η ισχυρή χαλαζόπτωση σε συνδυασμό με την υπερβολική βροχόπτωση στις ελαιοκαλλιέργειες, εσπεριδοειδή, κηπευτικά, βαμβάκι κ.α.

Τονίστηκε η ανάγκη να προχωρήσουν όλοι οι ζημιωθέντες δήμοι στην έκδοση αναγγελιών ζημιών και στην άμεση υποβολή δηλώσεων ζημιάς των πληγέντων παραγωγών. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει η διαδικασία εξατομικεύσεων ζημιών κατά τοπική κοινότητα δίνοντας προτεραιότητα στα κηπευτικά, βαμβάκι, ελαιοκαλλιέργειες και εσπεριδοειδή, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των στελεχών του ΕΛΓΑ.

πηγή: δελτίο τύπου περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Post Author: AgroPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *